Ako sa hrá Euro Truck Simulator 2 - Italia?

Ďalšie DLC zavedie virtuálnych vodičov kamiónov do Talianska. My sme si to už odjazdili a podelíme sa s vami o skúsenosti.

pridal kordi 29.12.2017 o 14:21 pod hry
Ako sa hrá Euro Truck Simulator 2 - Italia?

HRY > NOVINKY >

Písať každoročne kritický text na novú FIFU alebo WRC, to je ako za trest. Ale čo pri DLC k druhému Euro Truck Simulatoru? Dupľom, ak len nedávno vyšlo rozšírenie New Mexico pre americkú verziu simulátoru kamiónov? Hlavným ťahákom medzi ťahačmi je i tentoraz nová mapa, ktorá sa nám rozšírila smerom na juh, do teplého Talianska. A povedzme si úprimne, často nám to stačí a nové cesty brázdime s chlapčenským úškrnom na ústach.

Opakovane môžeme polemizovať a pýtať sa na to, či talianska expanzia stojí za ten nie malý peniaz, ktorý za ňu pýtajú vývojári z českého SCS Software. Ak sa nezmenilo všetko to, na čo nadávame už roky, začíname mať nepríjemne horkastú pachuť v ústach. Zaručene korektnú odpoveď na túto otázku nepoznáme. Nevieme a váhame, za plnú sumu to je o hubu. Keďže rozšírenie je to čisto pragmatické a ponúkaný obsah je za plnú cenu takmer 18 € trochu chudobnejší, než by sme možno chceli. Teda nepochopte to zle, sú tu znovu tisícky kilometrov ciest a Taliansko je dostatočne krásna krajina, aby ste si užívali cesty i scenérie okolo.

Ako sa hrá Euro Truck Simulator 2 - Italia?

Konkrétne tu máme na diaľniciach a bežných cestách pre Taliansko špecifické značenie. Nechýbajú ani tunely, prímorské a prírodné scenérie, špecifické obchvaty miest - a tých je tu nových takmer dvadsať, vrátane Livorna, Pescary, Palerma, Ríma, Neapolu alebo Bari. A užijete si ich, fakt sa tu výborne  jazdí a je na čo pozerať, veď si to skúste cez Cassino z jedného pobrežia na druhé. Nebudete si síce vychutnávať pamiatky, tie nedvíhajú atmosféru tak razantne pre skromnejšiu prezentáciu veľkomiest. Nové spoločnosti a tovary sú už evergreenom. A nám sa príroda a prostredie ako také páči, už nám chýba iba Chorvátsko a pradieme blahom.

Všetko je to pekné a hodiny sa môžete prevážať z Catanie až niekam do Dánska, čo vám zaberie… no veď princípy hry už poznať musíte, nebudete to jeden pokojný večer. Pre fanúšikov sa Italia javí ako povinnosť, aj keď tá cena nás nesmierne dráždi k tomu, aby sme si povedali, že už dosť. Stačilo. DLC sú to predražené a stále sa nemení nič z herných princípov, chýb a archaizmov, ktoré nás iritujú už pri načítavaní hry. Chcete to znovu počuť? Prečo sme sa s Italia bavili a hodiny utekali, vianočné pečivo mizlo z misky a káva tiekla hrdlom ako o dušu?

Menu a interface

Bolo to nemoderné a ťažkopádne pred rokmi, dnes otravuje viac, než by bolo príjemné. Moderné prvky implementované do všetkých hier v tituloch SCS Software zúfalo chýbajú. Prečo musíme mapu zoomovať klikaním na ikony? Prečo má navigácia a všetky menu diletantský vzhľad a všetkým sa treba niekedy až zúfalo preklikávať? Uznávame, že ovládanie je jedno z komplikovanejších a zaberie pomaly celú klávesnicu, avšak to ešte nie je dôvodom, aby sa s rozhraním nepracovalo ako dynamickým prvkom, ktorý sa prispôsobuje dobe alebo aspoň ponúka rôzne skiny. Komunita nesmie nahrádzať prácu autorov hry, hoci je to potešiteľný fakt.

Ako sa hrá Euro Truck Simulator 2 - Italia?

Umelá inteligencia ostatných vodičov

Zlepšili sa, o tom niet pochýb. Dokonca zabrzdia nerútia sa bezhlavo do križovatky, kým sa vy vyteperíte z vedľajšej cesty. A púšťajú vás pri vjazde na diaľnicu. Všetko v poriadku. Ale inak jazdia ako stroje: svetelná signalizácia o zmene smeru jazdy neznamená to, že musíme automaticky dupať na brzdy a púšťať ich pred seba, no pokojne sa pred vás niekto vopchá na diaľnici a nasleduje už len náraz. Stávalo sa nám to príliš často na to, aby sme to ignorovali. Aby sa hra viditeľne posunula ďalej, potrebuje výraznú zmenu i tu. Nespraví to nová krajina či spoločnosť, pre ktorú budete prevážať tovar.

Bez veľkého zahovárania si to zhrňme. Chyby dokola stále tie isté, pozerať na to je fajn, no engine už má dávno to najlepšie za sebou, hoci jeho optimalizácia je žalostná. No napriek tomu dokážeme pri Euro Truck Simulatore 2 aj s novým DLC presedieť hodiny. S novým prídavkom Italy ešte o kúsok viac a s radosťou sme sa do sveta kamiónistov vrátili. Už to však chce nutne zmenu, aby sme nefňukali nad tým, že tu vlastne máme len novú mapu a nič viac.





Ako sa hrá Euro Truck Simulator 2 - Italia?  Ako sa hrá Euro Truck Simulator 2 - Italia?  Ako sa hrá Euro Truck Simulator 2 - Italia?
Ako sa hrá Euro Truck Simulator 2 - Italia?  Ako sa hrá Euro Truck Simulator 2 - Italia?  Ako sa hrá Euro Truck Simulator 2 - Italia?
Ako sa hrá Euro Truck Simulator 2 - Italia?  Ako sa hrá Euro Truck Simulator 2 - Italia?  Ako sa hrá Euro Truck Simulator 2 - Italia?
Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19539)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk