Pachter odhaduje, že PlayStation 5 a nový Xbox nebudú stáť $500

Podľa jeho predpokladov totiž málokto bude ochotný minúť na hernú konzolu tak veľa peňazí

pridal play3man 9.11.2017 o 10:58 pod hry
Pachter odhaduje, že PlayStation 5 a nový Xbox nebudú stáť $500

HRY > NOVINKY >

Ceny pri vydaní predchádzajúcich herných konzol sa vždy pohybovali na hranici 200 až 300 dolárov. Občas vyskočili aj na $400, pričom najväčšie zvýšenie prišlo s PlayStation 3, ktorému Sony nastavilo cenovku 500, respektíve 600 dolárov. Toto zvýšenie však pravdepodobne tiež mohlo za nižšie predaje konzoly. Čo s predajmi dokáže spraviť 100€/$ rozdiel v cene, môžeme vidieť aj pri porovnaní aktuálnej generácie - PS4 a Xbox One. Sony spolu s Microsoftom sa za posledný rok ale rozhodli predsa prísť s niečim výkonnejším a taktiež drahším - PlayStation 4 Pro nabralo cenovku pôvodnej ceny PS4 pri vydaní, no a Xbox One X ide rovnakou cestou.

Ako aj sám Pachter hovorí, u zákazníkov sa z nejakého dôvodu vybudovala istá vlastnosť, kvôli ktorej nechcú za konzolu zaplatiť viac ako 500 dolárov. Aj preto predpokladá, že cenovka budúcej generácie neprekročí hranicu "magickej" 500vky. Všetko však môže záležať od predajov Xbox One X:

"Uvidíme, čo sa stane s Xbox One X. Ak sa Xbox One X stane fenomenálnym úspechom, ak sa predá, ak sa priemerné predaje Xboxu dostanú nad hranicu aktuálnych 10 miliónov kusov za rok, tak áno, nová generácia môže byť drahšia. Ak sa ale z Xbox One X predá 1-2 milióny za rok, okrem každoročných 10 miliónov, ktoré Xbox predá, a po pár rokoch uspokoja dopyt trhu, ktorý nebude ochotný platiť $500, tak nie."

Nerozumie, prečo hráči chcú minúť na konzoly maximálne 300-400 dolárov, keďže sám toľko minie len na sladkosti na Halloween. Zároveň konzoly prirovnáva k televízorom - ak si totiž hráči kúpia televízor za 500 dolárov, vie im vydržať aj desať rokov a používajú ho na pozeranie hocičoho, no konzola má životnosť približne päť rokov a nebudú ju využívať až tak často. Nakoniec tiež jemne rýpol do otázky, kedy máme príchod novej generácie čakať - a to rovno uvažovaním o tom, či sa vôbec novej, tradičnej, generácie dočkáme. A to podľa neho tiež môže závisieť od úspechu Xbox One X.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19907)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk