Ultra Street Fighter 2 pre Switch je hitom, skvele sa darí aj Resident Evil 7

Capcom zverejnil svoje finančné čísla a podľa nich sa retro bojovke na Switchi darí viac než by sme čakali

pridal matus_ace 30.7.2017 o 14:23 pod hry
Ultra Street Fighter 2 pre Switch je hitom, skvele sa darí aj Resident Evil 7

HRY > NOVINKY >

Je tu obdobie finančných správ a ďalšou spoločnosťou, ktorá sa pochválila svojimi číslami, je japonský Capcom. Ten zhrnul prvý štvrťrok svojho finančného roka, ktorý končil 30. júna. A kým niektoré čísla by sme čakali, iné sú veľkým prekvapením. Oproti rovnakému obdobiu v minulom roku išli celkové čísla spoločnosti hore. Predaje narástli o 7% na $105 miliónov, zisk spoločnosti narástol o 13% na $7.4 milióna. Capcom toto zlepšenie vidí v redukovaní nákladov, no tiež aj v silných predajoch trojice hier: Resident Evil VII, Monster Hunter XX a prekvapivo aj Ultra Street Fighter II: The Final Challengers pre Nintendo Switch.

Resident Evil VII a Monster Hunter XX vyšli ešte v predchádzajúcom finančnom roku, no podľa Capcomu obe hry pomohli ich dobrým výsledkom. RE7 už predal 3,7 milióna kusov, čo je veľmi slušné, no stále je to menej, než v spoločnosti čakali. Pred koncom predchádzajúceho finančného roka totiž chceli mať predané 4 milióny kusov. Celkom slušne sa darilo aj novému vydaniu bojovky Ultimate Marvel vs. Capcom 3. Tá spolu s RE7 viedla digitálne predaje spoločnosti. No čo je prekvapivé, veľkým hitom sa stala retro bojovka Ultra Street Fighter II: The Final Challengers pre Nintendo Switch.

Sám Capcom ju tak označuje a podľa nich mala výborný štart. A to aj napriek tomu, že hra prakticky takmer nič nové nepriniesla a jej cena je na 25 rokov starú hru veľmi vysoká. Hra pritom vyšla len v máji, pomohol jej však pravdepodobne faktor nostalgie a tiež to, že okolo jej vydania Nintendo nenaplánovalo vydanie vlastných hier pre Switch.

Čo sa týka budúcnosti, tam sa spoločnosť spolieha na zatiaľ dve už oznámené hry, ktoré sú na ceste. Veľa si sľubujú od bojovky Marvel Vs. Capcom: Infinite, ktorá vyjde v septembri. A keďže sa každý Monster Hunter predáva vo veľkom, dobré čísla očakávajú aj od Monster Hunter World, ktorý vychádza v roku 2018.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk