Post-E3 dojmy: Nabral Sonic druhý dych?

Sega sa opäť pokúša vystreliť svojho maskota medzi elitu. Podarí sa im to konečne?

pridal matus_ace 25.6.2017 o 15:41 pod hry
Post-E3 dojmy: Nabral Sonic druhý dych?

HRY > NOVINKY >

Fanúšikom Sonica už pomaly blednú spomienky na doby, kedy jeho hry za niečo stáli. Sega hovorí prakticky každý rok o tom, ako to s novou hrou už vyjde a konečne bude za niečo stáť. Občas sa im kvality podarí trochu zdvihnúť, no často sa dotiahli ledva na priemer. A hry ako Sonic Free Riders alebo Sonic: Lost World sa neoplatí ani spomínať. Na ne treba len zabudnúť. Teraz je tu však Sega s novými sľubmi a novou hrou. Sonic Forces vyjde v štvrtom štvrťroku 2017 a Sega si od hry veľa sľubuje. Podarí sa im konečne vdýchnuť modrému maskotovi nový život?

Post-E3 demo, ktoré sme si mohli vyskúšať, ponúklo vlastne 3 ukážky z finálnej hry. Jeho autori sa tak snažili namiešať reprezentatívny koktail, ktorý predvedie rôzne podoby hry. Je tu napríklad klasika, aj keď v tomto ohľade dostáva svieži nový kabát. V klasických leveloch hra kombinuje 3D a 2D skákačku. Niekedy tak na svet nazeráte spoza Sonicovho chrbta, inokedy zase zboku. Prechod je pritom prirodzený a plynulý. Nie je to žiadna animácia, len Sonica naštartujete nejakou boost plošinkou a hra plynulo zmení perspektívu. Hrateľnosť týchto klasických pasáží je známa - teda rýchla, akčná, plná rôznych krkolomných skokov, kedy sa odrážate od plošín aj nepriateľov. Nechýbajú rôzne alternatívne cestičky, kde dokážete získať niečo viac. A k tomu musíte dávať pozor na prekážky, aby ste nestrácali prstene a tým aj životy.

Druhou prezentovanou časťou bol súboj s bossom. Opäť je na scéne Eggman a novinárov na akcii potrápil hneď v dvoch podobách. Najskôr vo svojej relatívne tradičnej, keď po úrovni lietal v drobnom stroji a vy ste ho vždy mali udrieť tak, aby ste sa vyhli jeho píle (keďže prsteňov je tu málo). V druhej fáze sa zmenil na draka a narobil už podstatne väčšie problémy, no nič, čo by ste po chvíľke neprekonali. Na draka nedokážete zaútočiť priamo, musíte sa vyhýbať skalám, ktoré po vás hádže a v správny moment mu to counterovať čiernymi kameňmi.

Hra navyše ponúkne možnosť vytvoriť si vlastnú postavu, dať jej vlastné schopnosti a tiež vlastnú zbraň. Síce sme si nemohli vytvoriť vlastnú postavu kvôli časovým obmedzeniam, no mohli sme si vybrať z dvojice už vytvorených nových postáv, ktoré sa líšili. S nimi sme sa potom pustili naprieč ďalším klasickým 3D/2D levelom. Ja som si vybral postavičku vybavenú plameňometom ako zbraňou a hákom ako schopnosťou. Hák umožňoval  prekonávať rôzne prekážky (ktoré napríklad Sonic preskáče alebo prebehne) a plameňomet umožnil rozpútať celkom slušný akčný masaker, aj keď jeho dostrel je limitovaný.

Graficky na tom je hra veľmi slušne, no čo je v prípade Sonica dôležité, musí hlavne plynulo bežať bez poklesov snímkovania a to sa jej darí. Na Switchi sa tiež veľmi dobre ovláda. A naozaj budí dojem, že by sa Sege teraz mohlo podariť priniesť kvalitného veľkého Sonica. Musíme tak dúfať, že zaujímavé nápady dotiahnu, ponúknu vo finále čo najviac chytľavej hrateľnosti a a hra dopadne lepšie ako napríklad Sonic Generations, na ktorom tak trochu stavia.





Páči sa mi!






PS4
PC
Xbox One
Switch

Vývoj: Sega / Sega
Štýl: Arkáda
Dátum vydania: 7. november 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk