Xbox Scorpio bude podporovať HDMI 2.1 s variabilným framerate a Freesync 2

Ďalšia informácia ohľadom Project Scorpio konzoly sa týka podpory zobrazovania.

pridal saver 11.4.2017 o 17:01 pod hardware
Xbox Scorpio bude podporovať HDMI 2.1 s variabilným framerate a Freesync 2

HARDWARE > NOVINKY >

Ďalšia informácia ohľadom Project Scorpio sa týka podpory zobrazovania. Konzola totiž bude mať rovno zapracované HDMI 2.1., ktoré podporuje pohyblivý framerate, k tomu grafický čip bude podporovať FreeSync 2 od AMD.

Scorpio tak bude prvá konzola, ktorá bude podporovať moderné funkcie na zaistenie plynulosti obrazu. Totiž doteraz, ak hra nešla na čistých 60fps, alebo 30 fps, pri každom páde framerate bolo viditeľné trhanie. Špeciálne, ak je zapnutý v-sync. Ten totiž, ak sa nestihne dopočítať obraz každej 1/60 sekundy, vynecháva ho a spôsobuje to sekanie obrazu. Alternatíva je vypnúť v-sync, ktorý pre zmenu nečaká na každú refresh a obraz prekresľuje cez seba. 60hz načasovanie obrazovky spôsobí to, že obraz môže byť v roztrhaný (tearing).  Ako Freesync, tak aj Game Mode VRR v HDMI 2.1 toto obchádzajú a aj bez v-syncu vykresľujú celý obraz a to tým, že umožnia grafickej karte prispôsobiť si refresh displeja ako potrebuje. V skratke, obraz je zobrazený hneď ako sa obraz dorenderuje, na nič nečaká a vždy je celý.

Podporu adaptívneho framerate budú mať automaticky všetky Xbox One hry a aj pôvodné Xbox 360 tituly v spätnej kompatibilite.

Samozrejme, ak chcete mať túto funkciu, musíte konzolu pripojiť k monitoru s FreeSync podporou alebo TV s HDMI 2.1. Pri monitore najlepšie rovno FreeSync 2 so 4K a HDR. Plus, ak ho budete kupovať, uistite sa však, že má Freesync 2 aktívne cez HDMI port, nie len Displayport, keďže ten Scorpio nebude mať. Alebo ak chcete TV, tam si ešte počkáte, keďže TV s HDMI 2.1 prídu zrejme až na jeseň spolu so Scorpiom.

HDMI 2.1 okrem eliminácie trhania v Game Mode VRR  móde prenosu ponúkne aj Dynamické HDR, ktoré pre zmenu umožní meniť HDR podsvietenie v každom frejme, pridaný bude aj eARC formát zvuku s autodetekciou zvukových možností a objektovo orientovaného zvuku. HDMI 2.1 pridáva aj podporu 8K 60Hz a 8K 120hz, alebo aj 10K 120Hz. Viac sme o HDMI 2.1 písali pri jeho ohlásení.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19548)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk