Nintendo Switch prezentácia predstavila cenu, dátum a aj hry

Ak ste si nastavili budík, mohli ste sledovať prvú z Nintendo Switch prezentácii v live streame.

pridal matus_ace 13.1.2017 o 0:40 pod hry
Nintendo Switch prezentácia predstavila cenu, dátum a aj hry

HRY > NOVINKY >

Ak ste si nastavili budík, mohli ste sledovať prvú z Nintendo Switch prezentácii v live streame. Nintendo postupne ponúkne niekoľko streamov s rôznym zameraním, všetky z nich nájdete aj u nás.

Celý stream si už môžete pozrieť zo záznamu.


Konzola vyjde 3. marca za 300 eur (avšak v Európe Nintendo nechá cenu na predajcoch, takže môžeme čakať, že si niektorí cenu nadsadia a iní ju zas podlezú, ako býva zvykom) a ponúkne masívnejšiu online štruktúru. Nebude už zadarmo. Nintendo totiž zavedie online službu ako platenú, takže budete potrebovať predplatné ako je to už dlhšie zaužívané na Xboxe alebo PS. Služba bude spoplatnená od jesene 2017. Popritom sa Nintendo konečne zbavilo regionálneho locku, takže obsah už nebude uzamknutý pre regióny.

 

Nintendo na začiatku prezentácie rekapituluje predchádzajúce konzoly a ako Switch zapadá do ich rodiny. Opakujú, že konzola je navrhnutá tak, aby ste si ju mohli brať všade so sebou. Ponúkne TV režim, stolný režim režim so stojanom a handheldový režim. Batéria vydrží 2,5-6,5 hodiny podľa hry. Zariadenia sa vedia pripájať cez Wifi na lokálne hranie, maximálne ich spojíte 8 naraz.

Nintendo Switch prezentácia predstavila cenu, dátum a aj hry

V samotnom balení konzoly nájdete Switch, dva Joy-Con ovládače, Joy-Con grip, pásky na zápästie, dokovaciu stanicu a HDMI kábel. Za rovnakú cenu budú v predaji dve verzie. Jedna so šedými ovládačmi, druhá s farebnými.

Nintendo Switch prezentácia predstavila cenu, dátum a aj hry

Z technických detailov v pravom Joy-Con ovládači (malé odnímateľné ovládače po bokoch obrazovky) je NFC, v ľavom Capture tlačidlo na nahrávanie a zdieľanie obrázkov a videí. Každý z ovládačov umožňuje pohybové ovládanie. Z vnútra na nich nájdete aj L a R tlačidlá. Údajne v rukách pôsobia veľmi prirodzene. Okrem čiernych bude k dispozícii aj modrá a červená variácia. Pri pohybovom ovládaní využijete možnosť pripevniť ovládač páskou pre zápästie.  K tomu na pravom ovládači je aj IR kamera na snímanie vzdialenosti aj tvaru. Ovládače vibrujú a vedia napodobniť reálny dojem napríklad z ľadu v pohári.

Prvá prezentovaná hra je party titul, ktorý využíva možnosti Joy-Conov, volá sa 1-2 Switch a napríklad v nej dvaja hráči tasia kolty oproti sebe a podobne. Pri hre nepotrebujete vidieť displej, potrebujete vidieť len súpera a všetky informácie vám dodajú HD vibrácie z ovládačov. Hra je o jednoduchosti a okamžitej hrateľnosti a vychádza 3. marca spolu s konzolou.

Druhá hra na prezentáciu ovládačov je podivný box, pri ktorom obaja ovládajú hru s ovládačmi v rukách a boxujú oproti sebe, no trošku sa do mixu pridáva aj strieľanie. Hra ponúkne rôzne postavy s rôznymi schopnosťami a cartoon grafiku. Volá sa Arms. V hre chcú ponúknuť intuitívne ovládanie, s ktroým sa postupne budete učiť aj pokročilé taktiky a techniky. Hra vyjde na jar.

     

Switch dostane svoju verziu Splatoonu. Hra prinesie niekoľko zmien a tiež možnosť mierenia pohybom. Tiež ponúkne online aj lokálne hranie. Splatoon 2 vychádza v lete, bude mať hromadu vlastných eventov a tiež ponúkne po vydaní updaty s novinkami.

     

Nintendo sľubovalo úplne iného 3D Maria a naozaj to tak vyzerá. Ten sa teraz preháňa po uliciach, dedinách, lesoch a iných svetoch, pričom sa zmenil vizuálny štýl a trochu aj jeho schopnosti. Hra je Super Mario Odyssey. Hra ponúkne sandbox štýl a miesta založené na skutočných. Hra vyjde v zime 2017.

     

Novú hru predstavuje aj Monolithsoft a prekvapujú oznámením Xenoblade 2. Fire Emblems Warriors zmieša FE sériu s prvkami Warriors série od Tecmo Koei. Pridáva sa aj Atlus, ktorého hra beží na UE4 a je to nové Shin megami tensei. Square na konzolu prinesie Dragon Quest X a XI, okrem toho prídu aj Heroes 1 a 2. Z nových titulov Square ohlasuje Project Octopath Traveller.

Nové hry pre Switch má aj Sega, oznámi ich však sama neskôr. Bethesda potvrdzuje remaster Skyrimu.  Suda51 s jeho štúdiom Grasshopper tiež neobchádza switch a ponúkne novú hru zo série No More Heroes, zatiaľ však nemá finálny názov.

Medzi poslednými prezentáciami sa na scéne objavil Patrick Soderlund z EA, ktorý tiež oznamuje spoluprácu s Nintendom. Na Switch príde FIFA, ktorá bude vyvíjaná špeciálne pre zariadenie a EA sa bude snažiť využiť silné stránky konzoly. Hra vyjde tento rok a viac z nej uvidíme neskôr.

Lineup k vydaniu zatiaľ vyzerá nasledovne:

– 1, 2 Switch
– The Legend of Zelda: Breath of the Wild
– Just Dance 2017
– Has Been Heroes
– Snipperclips
– Super Bomberman R
– Disgaea 5 Complete
– Puyo Puyo Tetris
– Rayman Legends
– Steep
– Skylanders: Imaginators
– I Am Setsuna

Záverečný zostrih ponúkol zostrih ďalších hier od Nintenda aj ich partnerov, kde bol napríklad Steep, FAST Racing Neo, Mario Kart, Rayman Legends a ďalšie.

Najväčšie ohlásenie to celé uzatvára a je ním The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ktorá vychádza 3. marca ako launch titul konzoly. Hra nám ukazuje aj nový trailer. Ten opäť približuje rozsiahly herný svet, predvádza súboje aj hádanky a trošku približuje príbeh.

Prezentácia hier bude pokračovať v živom Treehouse streame, ktorý prebehne ešte dnes a my vám ho prinesieme. Ďalšie dva streamy s hrami prídu v sobotu a nedeľu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19549)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk