Take-Two vyhodnotilo uplynulý štvrťrok, Mafia III expedovala milióny, GTA V desiatky miliónov

2K Games ešte nemalo hru, ktorá by sa v prvý týždeň predávala tak dobre.

pridal roberto 3.11.2016 o 17:16 pod hry
Take-Two vyhodnotilo uplynulý štvrťrok, Mafia III expedovala milióny, GTA V desiatky miliónov

HRY > NOVINKY >

Vďaka finančným správam a zverejňovaniu odpovedí vysokého manažmentu na otázky akcionárov k nám tento týždeň prichádzajú zaujímavé správy o úspechu hier vydaných behom uplynulých mesiacov i plánoch gigantov videoherného priemyslu do blízkej budúcnosti. Výnimkou nie je distribútor Take-Two, ktoré má vo svojom košiari hry ako GTA V, Mafia III, Civilization VI alebo NBA 2K17. Najprv povinná jazda, výsledok hospodárenia spoločnosti za mesiace júl, august a september 2016, ktoré boli pre Take-Two druhým štvrťrokom finančného roka 2017. Spoločnosť bola v zisku 36,4 mil. USD, čo nie je veľa, ale leto a začiatok jesene nie sú pre videoherné spoločnosti najsilnejším obdobím a majú náklady spojené s vydávaním nových hier pred Vianocami, takže už to, že spoločnosť bola v zisku, je pozitívne a hospodársky výsledok predčil očakávania.

Generálny riaditeľ Take-Two, Strauss Zelnick, označil za najsilnejších ťahúňov tohto štvrťroka NBA 2K17 a Grand Theft Auto V. GTA V už expedovalo 70 miliónov kusov. Pokým GTA V je ohromne ziskové aj dlho po vydaní hlavne vďaka GTA Online, NBA 2K17 vyšlo iba na konci septembra a iste ešte veľmi pozitívne ovplyvní ďalší štvrťrok, keďže hra bola prijatá veľmi pozitívne a launch bol dokonca pre sériu NBA 2K rekordný. Na predvianočný trh spoločnosť posiela hlavne hry Mafia III, WWE 2K17 a Sid Meier’s Civilization VI, ako aj prvý VR titul Carnival Games VR. Budúci rok sa Take-Two spolieha hlavne na Red Dead Redemption 2 od Rockstaru.

Take-Two vyhodnotilo uplynulý štvrťrok, Mafia III expedovala milióny, GTA V desiatky miliónov

Distribútor Take-Two zverejnil aj zaujímavosti zo svojich dvoch vydavateľstiev - Rockstar a 2K.

Rockstar Games:

  • GTA Online dostalo free DLC balíky Bikers a Cunning Stunts
  • Red Dead Redemption sa zaradilo do programu spätnej kompatibility medzi Xbox 360 a Xbox One.
  • Red Dead Redemption 2 vyjde na jeseň 2017 na PlayStation 4 a Xbox One, pracujú na ňom autori GTA V a Red Dead Redemption (pravdepodobne primárne Rockstar San Diego s pomocou Rockstar North, nebolo oficiálne oznámené)

2K Games:

  • Vyšlo Sid Meier’s Civilization VI a dostáva výborné recenzie. Séria už predala 37 miliónov kópií.
  • WWE 2K17 vyšlo na súčasnú aj staršiu generáciu konzol od Sony a Microsoftu.
  • Mafia III, ďalšia z úspešnej série hier z prostredia organizovaného zločinu, je najlepšie predávanou hrou v histórii vydavateľstva 2K. V prvý týždeň expedovali 4.5 milióna kópií hry. Sprevádza ju mobilná Mafia III Rivals.
  • XCOM 2 vyšlo na PS4 a Xbox One.
  • NBA 2K17 má od recenzentov najlepšie známky zo všetkých športových hier vydaných na súčasnú generáciu konzol. V rámci série mala rekordný prvý týždeň a doteraz predala viac než 4.5 mil. kópií.
  • Vyšlo BioShock: The Collection
  • Vyšlo Carnival Games VR na HTC Vive a PlayStation VR a 6. decembra vyjde na Oculus Rift.

Keď prišiel čas na otázky, generálny riaditeľ dostal aj jednu smerovanú na recenzie hry Mafia III. Tie sú nižšie ako čakali, ale zdá sa im, že je tam zvláštna anomália. Ale vidia tam aj dosť vysokých hodnotení od prominentných recenzentov tí oceňujú príbeh, prácu výtvarníkov, postavy a perspektívu akú iné hry na trhu nemajú. Dôležitejšie ako recenzie je pre nich, aby sa hra páčila zákazníkom.  Páčila sa vám?

Take-Two vyhodnotilo uplynulý štvrťrok, Mafia III expedovala milióny, GTA V desiatky miliónov

Do autu bola zahraná aj otázka ohľadom monetarizácie Red Dead Redemption 2. Zelnick potvrdil, že hra bude mať online časť a samozrejme z nej je nadšený, ale nič viac neprezradil. Spoločnosť sa bude držať hesla: "Zákazník na prvom mieste, príjmy a zisky sa dostavia samé." Podobné slová zazneli na účet DLC obsahu, kde sa spoločnosť nesnaží vytiahnuť z vrecka zákazníka aj posledný cent, GTA Online dostáva veci zadarmo a bude ich dostávať aj Mafia III a platený DLC obsah sa predáva za správnu cenu, aby sa udržiavala verná hráčska základňa.

Dodávajú, že spoločnosť neprináša veľa nových značiek (IP), pretože zelenú dostanú iba najlepšie projekty. K tomu plánujú ďalšie remastre, kde po  BioShock: The Collection prídu aj na radu aj ďalšie klasiky. Zatiaľ nič v tejto oblasti neohlasujú. Očakávame minimálne remaster Red Dead Redemption 1.

Prezident spoločnosti, Karl Slatoff, hovoril aj o oznámenej podpore hybridnej konzoly Nintendo Switch. Na zozname partnerov sa objavil priamo distribútor Take-Two a Slatoff potvrdil, že pripravujú oznámenie konkrétnych hier, ale nie teraz.





Páči sa mi!







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19533)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk