Nintendo vo svojej finančnej správe odhaľuje prínos Pokémon Go a očakávania od Switchu

Nintendo svojim akcionárom prezradilo, aký vplyv na nich má úspech mobilnej hry Pokémon Go a koľko kusov konzoly Switch rozošle do obchodov.

pridal roberto 26.10.2016 o 20:12 pod hry
Nintendo vo svojej finančnej správe odhaľuje prínos Pokémon Go a očakávania od Switchu

HRY > NOVINKY >

Nintendo pozvalo svojich akcionárov na pravidelný štvrťročný brífing, kde boli prezentované finančné výsledky spoločnosti za druhý štvrťrok tohto fiškálneho roka (júl, august, september) a vyhliadky do konca fiškálneho roka. Ten skončí v marci 2017, kedy sa už bude predávať hybridná konzola Switch, takže reč bola aj o nej.

Najprv ale prišli na rad celkové predaje a finančné výsledky. Pri porovnaní s celkovými číslami minulého štvrťroka vidíme, že výsledky nie sú dobré hlavne na strane konzoly Wii U. Domáca konzola kráčajúca v šľapajách Wii je dlhodobo sklamaním a keďže hráči čakali na predstavenie Switchu, behom štvrťroka si kúpili iba 340 tisíc kusov konzoly Wii U. Handheldu 3DS sa predalo 1.78 milióna kusov. Tržby, prevádzkové výnosy aj ďalšie dôležité ukazovatele preto nie sú pozitívne a do účtovných kníh by musela byť zapísaná strata, keby Nintendo nepredalo časť bejzbalového tímu Seattle Marines, čo mu prinieslo 63 miliárd jenov a celkovo bol hospodárskym výsledkom zisk 38 miliárd jenov (334 miliónov eur). Oficiálna správa Nintenda odôvodňuje slabší hospodársky výsledok tým, že počas tohto obdobia nebol vydaný žiadny veľký titul, akými boli pred rokom Splatoon a Super Mario Maker a tiež posilujúcim jenom.

Nintendo vo svojej finančnej správe odhaľuje prínos Pokémon Go a očakávania od Switchu

Zaujímavé sú dve zmienky o hite Pokémon Go, ktorý nevydalo Nintendo. Zodpovedaná bola otázka, či úspech tejto mobilnej hry pomôže alebo uškodí predajom hier z pokémonej série Nintenda. Japonská spoločnosť je presvedčená, že práve vďaka zvýšeniu záujmu o pokémonov sa opäť naštartovali predaje jeho starších RPG s pokémonmi a zároveň môže za to, že sa predaje 3DS v medziročnom porovnaní druhých fiškálnych štvrťrokov zvýšili o 19 percent, pričom zvýšený záujem o handheld bol zaznamenaný hlavne za hranicami Japonska. Druhou otázkou bolo, koľko asi Nintendo zarobí skrz vlastnícke podiely v Pokémon Company, ktorej musí štúdio Niantic platiť licenčné poplatky. Nintendo odhaduje, že takto behom štvrťroka zarobilo 12 miliárd jenov (105 miliónov eur), hoci zisk sa bude reálne deliť až na konci finančného roka.

Nintendo vo svojej finančnej správe odhaľuje prínos Pokémon Go a očakávania od Switchu

Pokým uplynulý polrok toho Nintendo hráčom veľa neprinieslo, teraz by sa mali stojaté vody konečne rozhýbať. Spoločnosť očakáva veľký úspech novembrového pokračovania pokémonej série, teda Pokémon Sun/Moon. V decembri bude vydaný Super Mario Maker for Nintendo 3DS, ktorý na handheld prenesie vlani veľmi úspešnú hru spojenú s editorom úrovní. Očakávaná akčná adventúra The Legend of Zelda: Breath of the Wild nebola zmienená. Nintendo tiež pripravuje vlastnú mobilnú hru Super Mario Run, ktorá by mala byť vydaná v decembri.

Na strane hardvéru bude v novembri znovu vydaná konzola NES, Classic Edition sa väčšine hráčov zmestí do dlane. V marci 2017 príde to najdôležitejšie, začne sa predávať Switch, hybrid medzi handheldom a domácou konzolou. Prezident Nintenda si dával pozor, aby neprezradil viac než musel, ale niečo sme sa aj tak dozvedeli. Do konca marca majú byť do obchodov rozposlané 2 milióny kusov Switchu. Pre porovnanie, konzola Wii U sa začala vo svete predávať v novembri 2012 a v Japonsku v decembri 2012 a do konca roka 2012 boli vyexpedované 3 milióny kusov. Tiež bolo prezradené, že Nintendo neplánuje začať Switch predávať so stratou, hoci pred finálnym stanovením maloobchodnej ceny bude načúvať hráčom.





Páči sa mi!

Zaradené pod: Nintendo, financie






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19764)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk