Nintendo je za posledný štvrťrok vo veľkej strate

Pokémon Go bude len malá náplasť na stratu Nintenda a poslednom štvrťroku. Tie sú totiž najväčšie v posledných piatich rokoch.

pridal saver 27.7.2016 o 22:54 pod hry
Nintendo je za posledný štvrťrok vo veľkej strate

HRY > NOVINKY >

Pokémon Go bude len malá náplasť na stratu Nintenda a poslednom štvrťroku. Tie sú totiž najväčšie za posledných 5 rokov a sú 48 miliónov dolárov v operačnej strate a 232 miliónov dolárov v čistej strate, je to opak rovnakého štvrťroku minulého roka kedy boli v zisku.

Z mínus je zodpovedné hlavne WiiU, ktorého sa predalo len 220 tisíc kusov za tri mesiace. Je veľmi málo a o 53% menej ako minulý rok. Ale znižujúce predaje sú očakávané keďže NX konzola sa blíži. Celkovo je predaných len 13 miliónov kusov, čo je veľmi ďaleko od pôvodného Wii, ktoré prekonalo 100 miliónové predaje to sa nepodarilo ani konkurencii v podobe PS3 a Xbox 360. Hier sa predalo 4.63 milióna kusov. 

3DS tiež nešlo hore, ale oproti minulému roku kleslo len o 7 percent na 940 tisíc kusov, čím dosiahlo celkový predaj 59.79 milióna kusov. Na 3DS sa predalo 8.5 milióna hier hlavne vďaka Kirby: Planet Robobot a Fire Emblem Fates: Birthright/Conquest.  Pokémon Go tržby budú až v ďalšej finančnej správe, ale Miitomo, prvá Nintendo aplikácia pre mobily síce zlepšila tržby zo zariadení, ale len obmedzene a nedokázala vyvážiť pád predaja hardvéru.

Nintendo stratu zvalilo aj na silný Japonský kurz. Ak sa však pozrieme vpred, ďalšie štvrťroky budú pozitívnejšie keďže vyjdú nové Pokémon hry na 3DS, nové Pokémon Go Plus zariadenie pre Go hráčov, nová MiniNES konzola na Vianoce a samozrejme budúci marec aj NX konzola, alebo handheld, respektíve oboje v jednom. Plus samozrejme hlavne nová Zelda, ktorá vyjde ako na WiiU tak aj NX.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk