Dojmy z Gamescomu: Spellforce 3 nám odhalí pôvod rozpadnutého sveta z prvých dvoch hier

Od vydania pôvodnej hry ubehlo už dvanásť rokov, no autori tretieho dielu série chcú osloviť aj nových hráčov, a to aj vďaka príbehu, ktorý nám odhalí tajomstvá z dvoch predošlých hier.

pridal play3man 6.8.2015 o 7:21 pod hry
Dojmy z Gamescomu: Spellforce 3 nám odhalí pôvod rozpadnutého sveta z prvých dvoch hier

HRY > NOVINKY >

Už je to rok, čo vývojári zo štúdia Grimlore Games odhalili pokračovanie úspešnej série Spellforce. Hra, ktorá sa rozhodla spojiť dva obľúbené žánre - stratégiu a RPG, pôvodne vyšla ešte v roku 2003 a dosiahla veľký úspech. Autori sa preto rozhodli vytvoriť pre pôvodnú hru niekoľko rozšírení, cez ktoré sa nakoniec dostali až k prvému pokračovaniu. Príbeh Spellforce sa odohráva vo svete, ktorý kedysi pozostával z jedného celého kontinentu. Neskôr však bol roztrhnutý na malé ostrovy pomocou rituálu, ktorého sa zúčastnilo viac ako tucet skúsených mágov.

Tretí Spellforce je síce vyvíjaný iným štúdiom ako pôvodné dva tituly, no štúdio ako také pozostáva z viacerých autorov, ktorí pracovali na prvej alebo druhej hre. Tým to ale nekončí. Príbeh Spellforce 3 nepísalo nové štúdio, ale scenárista prvých dvoch hier. Vďaka tomuto rozhodnutiu si tvorcovia zabezpečili, že v príbehu nebudú žiadne nejasnosti a aj tí najväčší fanúšikovia série nebudú môcť mať žiadne pripomienky. „Hardcore fanúšikovia vedia o hre viac ako ja," povedal jeden z vývojárov hry.

Dojmy z Gamescomu: Spellforce 3 nám odhalí pôvod rozpadnutého sveta z prvých dvoch hier

Spellforce 3 bude teda stavať na rovnakých princípoch ako predošlé tituly, hrateľnosť sa veľmi nezmení, no jedným z hlavných ťahákov má byť príbeh. V Spellforce sme totiž začínali na už roztrieštenej pevnine - kedysi veľkom kontinente, ktorý bol rozbitý na malé ostrovy po obrade trinástich skúsených mágov. Aké udalosti však tomuto rituálu predchádzali, nám už neboli načrtnuté a tak práve Spellforce 3 prichádza s tým, že nám ich objasní. Ide teda o prequel k celej sérii, ktorý sa bude začínať na pôvodnom kontinente, o ktorom sme doteraz mohli iba počuť a čítať. Pri postupe v hre tak budeme pomaly odhaľovať informácie, ktoré nám odhalia množstvo zaujímavých informácií o minulosti sveta, ktorý sme poznali pod menom Eo.

Dojmy z Gamescomu: Spellforce 3 nám odhalí pôvod rozpadnutého sveta z prvých dvoch hier

Pre hru si autori museli vytvoriť svoj vlastný engine, kedže žiadny z komerčne dostupných nespĺňal ich požiadavky. Hra totiž simuluje komplexný svet so súbojmi, ktoré môžu pozostávať až z nekoľko stoviek vojakov bojujúcich proti sebe. Spellforce 3 bude obsahovať okrem príbehovej kampane aj multiplayer, ktorý bude oddelený od hry pre jedného hráča, a teda ak budete chcieť, môžete začať rovno v online časti. Najmä pre nováčikov v sérii však autori odporúčajú prejsť najskôr kampaň, kedže práve v nej lepšie spoznáte všetky prvky hry a multiplayer tak bude pre vás prirodzenejší, no hlavne jednoduchší na pochopenie.

Vydanie Spellforce 3 je naplánované na koniec tohto roka vo verzii pre Windows. Verzie pre Mac a Linux by mohli nasledovať neskôr, no v súčasnosti nie sú prioritou.

Dojmy z Gamescomu: Spellforce 3 nám odhalí pôvod rozpadnutého sveta z prvých dvoch hier





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18395)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk