DELTALABS PRÍSLUŠENSTVO PRE PS5

DELTALABS PRÍSLUŠENSTVO PRE PS5

Nabíjanie a chladenie pre PS5

Test

Chladenie hrá s dnešným herným hardvérom prím. Veď sa len pozrite na dizajn aktuálnych herných konzol, ktorý je prakticky celý podriadený chladeniu. Preto je PS5 taká veľká a preto má Xbox Series X tvar kvádra. PC hráči boli chladením posadnutí dokonca už roky predtým a vidieť to aj na dizajne herných skriniek, ktoré majú v prvom rade umožniť čo najlepšie chladenie výkonných komponentov. A k tomu ponúknuť nejaké RGB. Má ale zmysel hnať sa ešte aj za dodatočným chladením v prípade herných konzol? Na to sme sa pozreli s novinkami od švajčiarskeho Deltalabs – chladiča s nabíjaním pre gamepady, k čomu sme pridali aj nabíjaciu stanicu pre gamepady.

Chcel by som byť konkrétnejší, no na rozdiel od tradičných výrobcov hardvéru tieto novinky nemajú nejaké štandardné modelové označenia. Sú to len „Multi-functional Charging Stand with Cooling Fan“ a „Ultra Fast Dual Charging Station“. Tieto názvy ich však vystihujú dokonale a jasne viete, čo s týmito produktmi dostanete. Okrem chladenia so stojanom je to tak hlavne o elegantných možnostiach nabíjania. Keď už máte štýlovú a výkonnú nextgen konzolu, nabíjajte štýlovo a výkonne, nie na kábli trčiacom z portu na konzole.

Aj preto začnem tým jednoduchším a to nabíjacou kolískou pre gamepady. Poteší jej dizajn, ktorý dobre korešponduje s dizajnom PS5. Má teda podobne ostré hrany, skosené steny, kombinuje biele vonkajšie kryty s čiernym vnútrom. Vyzerá ako originálne príslušenstvo priamo od Sony, ale pritom je výrobcom tretia strana. Dokonca aj rozmery sú veľmi dobré, keďže táto nabíjacia stanica je dlhá 16cm, vysoká len 6,5cm a váži len 130 gramov. Dokážete ju tak doma pohodlne schovať alebo aj prenášať, ak sa niekam sťahujete.


Dizajn je tak v rovnakom štýle ako PS5 a zároveň minimalistický, aby tu výrobca zbytočne nedával veci navyše. Spredu vyzerá čisto, vzadu je USB-C port na pripojenie napájania a dotykový ovládací prvok na vypnutie/zapnutie podsvietenia. Viac vlastne ani nepotrebujete. Podsvietenie je jemné a elegantné, akurát v modrej, čo je možno škoda. V bielej by to sedelo viac. Keďže touto kolískou dokážete súčasne nabíjať dva DualSense ovládače, tak sú tu miesta pre dva ovládače a pred každým ešte samostatná LED na indikáciu stavu batérie. Informuje vás tak o tom, kedy sa ovládač nabíja a kedy je už nabitý, aby ste ho mohli zase zobrať do rúk a ďalej hrať.

Nabíjaciu kolísku dokážete pripojiť ku konzole, do zásuvky, ale pokojne aj k PC. V tomto ohľade tak nie ste nijako obmedzovaní. Čo sa týka samotného nabíjania, to je tu rýchle a naplno nabijete gamepady za zhruba 2,5 hodiny. Nechýba tu tiež ochrana proti prepätiu alebo nadprúdu, aby ste o ovládač zbytočne neprišli pri nejakých výkyvoch v sieti. V tomto ohľade je tu všetko v poriadku a mali by ste byť spokojní.

Akurát tvarovanie pre gamepady nie je práve ideálne. Sú tu nabíjacie kolíky a stredový pre stabilitu, takže ovládač tu jednoducho nasadíte a nabíjate, ale nedrží práve najstabilnejšie. Predstavte si situáciu, že to máte na nejakom stole, oba gamepady nabíjate, nechtiac do stola kopnete a gamepady z nabíjačky ľahko spadnú. Chcelo by to niečo stabilnejšie. A možno aj trochu nižšiu cenu. 40 eur síce nie je až tak veľa, ale je to o dosť viac ako konkurencia od Snakebyte, PowerA, Bionik a iných známejších značiek.


Viac sa oplatí pozrieť po nabíjacom a chladiacom stojane, ktorý vyjde nejakých 70 eur, ale ponúka toho oveľa viac. Síce za viac ako konkurencia (napríklad iPega), ale stále je to veľmi slušná ponuka. Stojan je pomerne veľký, pričom je určený na vertikálne umiestnenie konzoly. Jeho rozmery sú 334x220mm a v najvyššom bode má 40mm, čo je síce dosť, ale stále to pekne sadne ku konzole a nikde to veľmi neprekáža. Hlavne je taktiež celý vyhotovené v dizajne podobnom konzole PS5, aby k nej dobre zapadol a nenarúšal ho veľmi. Výhodou je, že je stojan vhodný pre obe verzie PS5, aj keď majú mierne odlišný dizajn. V základe tu dáte bezdiskovú verziu, ale stačí odstrániť kúsok plastu držiaci na magnetoch a dizajn presne sadne na plnú verziu PS5. Škoda, že tu tiež nie je možnosť prichytiť PS5 k stojanu skrutkou ako na tom defaultnom ku konzole.

V oboch prípadoch budú rovno pod vertikálne umiestnenou konzolou 2 ventilátory s maximálnou rýchlosťou 3000RPM, ktorých úlohou je konzolu chladiť. Čo sa však týka chladenia, nie je to také jednoznačné. Stojan sme testovali pri hraní Horizon: Forbidden West a výsledky neboli jednoznačné. Respektíve len trošku prekračovali úroveň, ktorú by sme mohli považovať za chybu merania. Vonkajší bočný kryt konzoly bol s chladičom chladnejší len asi o pol stupňa a to nie je veľmi výsledok, ktorý by zavážil. Uvidíme, aká bude situácia v lete pri vyšších teplotách a možno aj pri priamo nextgen hrách, ktorá budú vyťažovať hardvér konzoly. Osobne si však nemyslím, že bude rozdiel väčší.

Chladenie tak nie je nejaké veľké terno, ale aspoň pripojenie chladiča výrazne nezvyšuje hlučnosť, keďže sú ventilátory pomerne tiché. Respektíve nie sú hlučnejšie ako napríklad konzola s mechanikou. Ak hráte nejakú digitálnu hru a ste vedľa konzoly, hluk z ventilátorov už budete počuť. Stojan ku konzole pripojíte cez krátky USB-C kábel, ktorá je na jeho spodnej strane a stačí ho vytiahnuť. Dĺžka je akurát, aby z konzoly škaredo netrčal. USB-C je na oboch koncoch, takže kábel pripájate do predného portu konzoly.


Týmto napájaním získate nielen chladenie pod konzolou, ale aj ďalšie prvky vrátane podsvietenia, to je opäť modré. Ale nie je tým hlavným, čo by vás tu malo zaujímať. V prednej časti stojana nájdete okrem vstupu napájania z konzoly aj dva ďalšie USB porty a dotykový prvok na ovládanie ventilátorov. Jeden z týchto portov je len na nabíjanie, druhý dokáže aj prenášať dáta, takže k nemu môžete pripojiť externý disk alebo čokoľvek iné. Celkovo to takto pôsobí ako veľmi elegantné riešenie, s ktorým dostanete aj nejaké možnosti navyše.

Mne sa však najviac páčilo dodatočné nabíjanie na dva gamepady, ktoré má umiestnené miesta pre gamepady po strane konzoly. Gamepady tak krásne zapadnú a dávate ich tam vrchnou stranou, pričom sa takto elegantne nabíjajú. A páči sa mi aj systém, ako to funguje. Nie ako na vyššie spomenutej nabíjacej stanici, ale tu zasuniete gamepad na nabíjací konektor v stojane (samec USB-C) a ten sa pripojí priamo ku gamepadu a môžete ho mať stále v ňom. Z jeho druhej strany sú nabíjacie kontakty a magnety, ktoré celý gamepad aj s konektorom na ňom zase pekne a pevne zasadia na miesto. Takto máte nabíjací konektor stále na ovládači a keď potrebujete nabíjať, len ho položíte do stojana.

No a ešte je tu jedna vec. Keď máte k sebe konzolu čelom, tak na pravej spodnej strane stojana je držiak na 12 kusov hier. Jeho stlačením sa vysunie krátka časť a potom ho stačí už len vytiahnuť a môžete si uložiť do dvoch radov po 6 svoje najhrávanejšie hry alebo aj najobľúbenejšie filmy či čokoľvek iné, čo sa vám tam zmestí. Akurát je tu podobný problém ako s nabíjacou stanicou hore a držiak tiež nie je práve najpevnejší a dosť sa kníše. Celkovo si ale myslím, že to veľmi pekné a štýlové príslušenstvo k PS5. Kombinácia nabíjania vľavo a držiaka na hry vpravo s konzolou v strede tomu celému sekne.


napísal matus_ace 14.3.2022
Páči sa mi! (+3)
DELTALABS PRÍSLUŠENSTVO PRE PS5


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20324)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk