AUDIO NOVINKY OD URBAN REVOLT

AUDIO NOVINKY OD URBAN REVOLT

Keď štýl hrá prvé husle

Test

Značka Urban Revolt možno nie je to prvé, čo vám príde na rozum, keď uvažujete o slúchadlách k PC na hranie, či len tak k prehrávaču, či mobilu, na prehrávanie hudby. A to je možno trochu škoda, nakoľko spoločnosť ponúka zaujímavú alternatívu k známym a ustáleným značkám na trhu. Samozrejme, ak tieto produkty porovnáte s top kategóriou na trhu, nemôžu im konkurovať. No kompenzujú to cenou, ktorá je nastavená oveľa nižšie. A pravdou je, že tieto slúchadlá sú známe skôr vďaka štýlu a imidžu, nie až tak kvôli zvuku.

A práve dvojicu nových slúchadiel od Urban Revolt vám dnes predstavíme spolu s jedným „bonusom“, ktorý nemá síce veľa spoločného s hrami, no aktuálne určite poteší. Nenáročné hranie, sledovanie filmov na notebooku, či počúvanie hudby z prehrávača, tabletu alebo telefónu - to sú hlavné ciele, kam tieto jednoduché slúchadlá mieria. Neponúknu priestorový zvuk, ani zložité ovládanie a rôznorodé možnosti pripojenia. No ponúknu štýlový dizajn a kvalitu zodpovedajúcu cene. Na kľúčový význam dizajnu Urban Revolt upozorňujú už aj samotné balenia, ktoré zo slúchadiel odhaľujú, koľko sa len dá.

Audio novinky od Urban Revolt

Prvým modelom je Urban Revolt Rimix – klasické veľké pevné slúchadlá s veľkými okrúhlymi náušníkmi. Pôsobia robustne a pevne a skutočne ich len tak jednoducho nepoškodíte. Potešia dostupnosťou v niekoľkých farebných vyhotoveniach, ktoré však pre audio nadšencov nie sú až také dôležité. Urban Revolt tu však umne ladia farby a rovnako aj svoje iniciály. Hlavový most má navrchu vyšitý názov značky, čo taktiež pôsobí veľmi dobre, čo sa týka výzoru.

Plusom je aj to, že sa slúchadlá dajú veľmi dobre prispôsobiť hlave. Na každej strane sú dva kĺby, ktorými môžete točiť v pomerne širokom rozsahu. Celkový prvý dojem zo slúchadiel je veľmi dobrý a podobné drobnosti ho len podčiarkujú. No čím viac času s nimi s nimi strávite, tým viac rôznych väčších aj menších chybičiek na nich nájdete. No treba vziať do úvahy, že cena je zhruba 30 € a všetko tomu aj zodpovedá.

Prvé chybičky sa objavujú po nasadení na uši. Zvuk zo slúchadiel je štandardný, nič nadpriemerné. Sú stavané hlavne pre nízke a stredné spektrum, teda napríklad elektronickú hudbu, výšky im robia už trošku problémy. Počuť to napríklad pri orchestrálnych live nahrávkach a pri rockovej hudbe. Nie je to nič strašné, slúchadlá stále vydajú zvuk ako mnoho ďalších na trhu. Poteší, že pri testoch šírky spektra, od najnižších po najvyššie tóny, nepraskali. Nie sú to, samozrejme, žiadne štúdiovky, no pre cieľovú skupinu postačujú.

Na kábli, ktorý vedie z ľavého slúchadla, sa nachádza aj mikrofón spolu s tlačidlom na prijatie/zrušenie hovoru. Vďaka tomu so slúchadlami môžete na ceste aj telefonovať či dokonca hrať. Avšak v tomto prípade mikrofón má všetky nedostatky, ktoré by ste od neho čakali – je nízko, môže sa vám niekde zamotať a aj skresliť zvuk. Bohužiaľ, neobsahuje ani možnosť menenia hlasitosti. V balení nájdete pribalenú redukciu, ktorá zabezpečí kompatibilitu aj so staršími telefónmi.

Oveľa väčší problém však nastáva trochu neskôr. Kvalita zvuku zodpovedá cene a s tým sa zmierite, no aj napriek veľkosti sú slúchadlá pomerne nepohodlné a to je už horší prípad. Po pár hodinách vás už budú tlačiť na ušiach a to ich nemusíte mať veľké, krivé alebo odstávajúce. Pritom naozaj na pohľad vyzerajú veľmi pohodlne. Aspoň hlavový most je aj po dlhšej dobe veľmi pohodlný a netlačí.

Audio novinky od Urban Revolt

Úplne iná je situácia v prípade druhého prezentovaného modelu - Urban Revolt Fenix. Tieto slúchadlá na trhu nájdete v dvoch prevedeniach: drôtovom a bezdrôtovom. Bohužiaľ, mali sme možnosť vyskúšať si len drôtovú verziu. No aj tak vzbudila slušný dojem. Slúchadlá stoja len o pár Eur viac ako predchádzajúci model, no poskytujú oveľa lepší pôžitok a to po každej stránke. Rovnako si zakladajú na dizajne a v kombinácii bielej, červenej a čiernej vyzerajú super. Dajú sa jednoducho zložiť, veľa nevážia a sú ľahko prenosné. Navyše aj pevné a odolné, pričom náušníky v elipsovom tvare sa dajú dobre prispôsobiť.

Aj Fenix sa sústredia hlavne na počúvanie hudby a telefonáty, no rovnako ako predchádzajúci model, aj tieto slúchadlá sa uplatnia aj pri hre. Majú rovnaký mikrofón, miernou výhodou (hlavne pri cestovaní s nimi niekde v batožine) je možnosť vybrať z nich kábel. V otázke kvality zvuku sú však na tom výrazne lepšie, aj keď by sa to na prvý pohľad nemuselo zdať. V celom spektre podávajú lepší výkon, majú vernejšie výšky a menšie skreslenie. Oveľa lepšie sa s nimi počúvajú aj zložitejšie hudobné žánre. Počuť to na veľkolepých filmových soundtrackoch. Opäť však musíte počítať s tým, že to nie sú štúdiovky a ich cena je pod 40 €. Pomer ceny a výkonu je však v ich prípade priaznivejší ako je tomu pri modeli Rimix.

Neporovnateľne lepšie je to aj v oblasti pohodlia. To je nebíčko na ušiach. Náušníky sú ešte mäkšie ako v prípade modelu Rimix a perfektne sadnú na uši, netlačia a ani po niekoľkých hodinách (sledoval som s nimi prvý deň E3 asi 3 celé konferencie) sa s nimi na hlave necítite nepohodlne. Veľkosť si môžete upraviť tak, aby vám vyhovovala a pohodliu výrazne pomáha aj mäkký hlavový most. V danej cenovej hladine sa jedná o výbornú voľbu a to ako z hľadiska vyhotovenia, tak aj štýlu, kvality zvuku a pohodlia. A to je to hlavné, čo vás vždy zaujíma. Ak je na tom podobne aj bezdrôtová verzia, taktiež stojí za zváženie.

Audio novinky od Urban Revolt

Je tu leto a k nemu neodmysliteľne patria grilovačky na záhrade alebo aj niekde inde. A tie okrem dobrého jedla a pitia potrebujú ešte niečo navyše – dobrú hudbu. Žáner aj interpreti sú každého osobná vec, no kvalita už má nejaké základné špecifiká, ktoré by ste mali sledovať. Samozrejme, existuje mnoho možností, ako vyriešiť hudbu k pivu a marinovaným krídlam, no osobne sa v týchto prípadoch skôr starám o pohodlie. To ponúkajú drobné reproduktory, ktoré sa nedávno na trhu rozmnožili ako huby po daždi.

S takýmto riešením prišli aj Urban Revolt v podobe bezdrôtového reproduktoru Streetbeat. Niekoľko farebných vyhotovení, kompaktné rozmery a nízka hmotnosť z neho robia ideálneho spoločníka práve na chaty a grilovačky. Dizajnovo táto farebná tehlička, podľa mňa, neexceluje, no výhody má inde. Reproduktor jednoducho spárujete cez Bluetooth s telefónom, prípadne môžete využiť klasický 3,5mm jack. Kvalita zvuku je podobná ako v prípade slúchadiel – úmerná cene, pričom výšky sú problémom a taktiež musíte počítať s miernym skreslením.

Reproduktor však aj za málo peňazí spraví veľký hukot, ľahko sa prenáša, vydrží na jedno nabitie až 10 hodín a ponúka jednoduché ovládanie (hlasitosť, hovor, párovanie) a zabudovaný mikrofón. Navyše vás celým nastavením sprevádza aj hlasovo. Možno mu k úplnej spokojnosti ešte chýba NFC. Radí sa skôr k tým lepším kúskom na trhu v tejto oblasti, aj keď osobne sa mi viac páčil Creative Airwave HD. Kvalitou zvuku sú na tom zhruba rovnako, ale  Streetbeat je výrazne lacnejší.


napísal matus_ace 3.7.2014
Páči sa mi!
AUDIO NOVINKY OD URBAN REVOLT


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk