KDE STE NEXT-GEN KONZOLY: PS-KID

KDE STE NEXT-GEN KONZOLY: PS-KID

Ako skutočne vyzerá herná konzola, ktorá si u nás odbila premiéru 1.apríla?

Test

Všeobecne platí, že na 1.apríl netreba nikomu veriť a zvlášť nie niektorým našim novinkám, ktorými sme vás hojne zásobovali celý deň. Klincom bol pre niektorých článok o štvrtom hráčovi na poli konzol, konkurentovi svätej trojice PS3 – Xbox 2 – Revolution. Článok bol 1.aprílový, ale celý bol postavený na existujúcom hardvéri, ktorý si samozrejme predstavíme v správnom svetle.

Určite ste sa už neraz stretli s dvoma výrobkami rovnakej značky, ktoré sa navzájom odlišovali. Väčšinou sa jednalo o funkčné vady, použitie iných materiálov, nekvalitné spracovanie alebo ste sa stali obeťou šikovného obchodníka. Kto si pamätá boom video prehrávačov, isto okúsil, aká je naozaj ťažká tehla v krabici od videa. A aby sme nechodili až do minulosti, bežné sú situácie, keď vám čierni občania predávajú výrobky špičkovej kvality rovno pred hypermarketom. A sme u plagiátov.

Na prvý pohľad nerozoznateľné od originálu a pretože, originál je drahší, nepoučený zákazník siahne po plagiáte. Na vlastných chybách sa najlepšie učí a v rámci nášho seriálu Kde ste next-gen konzoly som zašiel na mestský trh, kde sa zdržiava elita ázijských inžinierov a ich špičkových importérov. "Značková" elektronika sa nijako nestratila v zástupoch od "značkového" oblečenia. Nezaujímali ma skutočne pravé okuliare, ani CD prehrávače zaručene vyrobené v Japonsku. Centrom mojej pozornosti bola herná konzola, ktorú je možné pripojiť k TV. Na moje prekvapenie som zostal stáť pred peknou kopou krabíc a každá sľubovala neuveriteľný herný zážitok. Ten môj exemplár mal strhané všetky obrázky, ale nápis PS-Kid a štvorica geometrických útvarov známych z DualShocku svietili na boku kartónu. Šikovný obchodný ťah?

Ešte pred kúpou ma predavačka upozornila na cenu drahšej a luxusnejšej konzoly, ktorá bola replikou PC klávesnice. Ja som už mal dopredu vybrané, konzola PS-Kid s dvoma ovládačmi, light gunom a dizajnom ala PSone. Nákup za 750,- Sk sa vyplatil. Smiech, ktorým som opúšťal stánok, predavačka nepochopila, ale ja som už vedel, do čoho sa ženiem. Mám svoju prvú tržnicovú plejstejšn!

Kde ste next-gen konzoly: PS-Kid
Kde ste next-gen konzoly: PS-Kid
Kde ste next-gen konzoly: PS-Kid

PS-Kid, ako už názov naznačuje, je určený deťom. Ja by som to však tak ružovo nevidel. Čo sa stane, ak takúto konzolu kupujete trebárs známemu, ktorý sa nevie dočkať novej PlayStation. Pozháňané CD, si ale môže točiť, akurát na prste, pretože po otvorení veka PS-Kid sa na vás usmieva podlhovastý čierny konektor a pýta si kartridge. O tom, čo s vami spraví známy, nemá cenu rozoberať, PS-Kid pristane na vašej hlave a priklincuje vás k stene požičanými CDčkami.

Ešte pred rozbitím plejstejšn, sa pozrime, čo sa skrýva vo vnútri a čo vlastne táto herná konzola ponúka. PS-Kid je vyhotovený z lacného šedého plastu a tvar presne zodpovedá proporciám PSone. Na hornej strane nájdete tlačítko Power On/Off, mechanický Eject a pod vekom tlačítko Reset. K telu je možné pripojiť naraz dva dodávané ovládače. Zadnú stranu zdobia: konektor na pripojenie adaptéru (9V/350mA) a výstupy pre Audio/Video. PS-Kid je možné pripojiť aj k starším TV bez PAL vstupu, priamo na anténny RF vstup. Čo okamžite zistíte je, že inžinieri z východu nemysleli na komfort, pretože všetky káble skrátili na jeden meter! Ak si chcete zastrieľať z light gunu na veľkej TV, pripravte si predlžovačku video signálu a poblíž sedenia aj zásuvku pre adaptér.

Ovládače sú podobne ako telo vyrobené z lacného plastu a výlisky majú ďaleko od presnosti. Každý gamepad má digitálny D-pad, šesticu tlačítok + Start a Select. Prekvapivo sa dobre držia v rukách. Light gun je na prvý pohľad prepracovanejší, sadne do ruky, ale pri lacných materiáloch padne za obeť pri aktívnom hraní tá najdôležitejšia časť, kohútik. Z dodaných hier som najviac využil tri tlačítka, ale počíta sa aj s hrami do budúcna, čo je rozhodne plus. Test výdrže gamepadov som netestoval, ale veľa hodín, ani agresívne manipulovanie neznesú. Napr. D-pad odchádza ako prvý. Takže sa pripravte na kupovanie ďalšieho príslušenstva, to nájdete spolu s hrami na mieste, kde ste kupovali konzolu.

Kde ste next-gen konzoly: PS-Kid
Kde ste next-gen konzoly: PS-Kid
Kde ste next-gen konzoly: PS-Kid

Herné vybavenie PS-Kid tvorí desať hier, ktoré si môžete zahrať okamžite po zapnutí konzoly. Výber zahŕňa remaky retro klasík, ale aj známe značky súčasnosti. V ponuke narazíte na niekoľko variant inštalatéra Maria, skákačku Pokemon, futbal, racing a light gun využijete pri lovení kačíc či strieľaní na holuby (Stavba hier vo vnútri konzoly sa môže odlišovať od nášho exemplára). Zásuvné kartridge ponúkajú akési kompilácie hier, ale nečakajte nejakú pozitívnu informáciu od predávajúceho. Takisto zabudnite na známe tituly, tie sa môžu honosiť iba požičaným názvom, hrateľnosť bude diametrálne odlišná. Pri letmom prezretí kartridgov som zazrel Neo Contra, aká však bude hra si ani netrúfam odhadovať.

Pre koho je určená plejstejšn? Rozhodne neočakávajte jasot od mladších súrodencov, ktorí spolu s vami slintajú nad HL2, D3 a U3. Konzola poteší naozaj iba pamätníkov, ktorí vyrastali na 8-bitoch, ale radosť bude predsa iba krátka, nejedná sa o originály titulov, ale iba o remake. No a k pohodlnosti určite neprispeje ani dĺžka dodávaných káblov. Ďalej je možné obdariť týmto kúskom ľudí, ktorým je hranie úplne cudzie a nemôžu zazrieť terajšiu generáciu. Ja zakúpenú konzolu darujem deťom, ale čo sa stane, ak si nebudú mať kam pripojiť Driving Force Pro a nepôjde im GT4? Pozor, letí konzola!


napísal spacejunker 4.4.2005
Páči sa mi!
KDE STE NEXT-GEN KONZOLY: PS-KID


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk